Praktische informatie

 

Het klimaat

Het klimaat van Cap Skirring is idyllisch gedurende een zeer lange periode van 8 maanden per jaar, tussen 15 oktober en 15 juni (gevolgd door een geleidelijke periode van tropische regens in Senegal genoemd "winter" of "Moesson").
Ons hotel is systematisch gesloten in deze tijd van het jaar.

Dit heerlijke klimaat van meer dan 320 dagen zon per jaar is gegarandeerd het dichtstbijzijnde van Europa (6 uur maximale vlucht van de meeste grote Europese hoofdsteden). Zelfs met de hitte, blijft het heel aangenaam, dankzij de wind en permanente marine frisheid gebracht door de Alizés wind.

Wij verzekeren u van een temperatuur tussen de 20 en 35 graden in de lucht, afhankelijk van de tijd van het jaar en tussen 25 en 30 graden in het water van de oceaan en die van onze overloopzwembad.

Vaccinaties

Uit voorzorg voelen we ons genoodzaakt u te adviseren om preventieve vaccinatie tegen gele koorts, tetanus en hepatitis A en B te nemen, maar ook om een antimalaria behandeling tijdens uw verblijf te volgen, vooral omdat deze vaccinaties voor al uw exotische reizen gedurende de 10 komende jaren zullen gelden. Echter hebben we, sinds de opening van ons hotel meer dan 10 jaar geleden, nog nooit gevallen van malaria en andere ernstige ziekten meegemaakt.

Kleding

Wat betreft de kleren die u moet brengen, lichte katoenen outfits zijn het meest comfortabel om te dragen met dit soort klimaat. Vergeet ook niet comfortabele schoenen mee te nemen om aan onze excursies te kunnen deelnemen. Tussen december en februari, is het 's avonds een beetje koeler, vergeet dus niet een jasje of vest mee te nemen.

Munt

De munteenheid van Senegal is de CFA-frank. € 1 heeft een waarde van ongeveer 656 CFA. U kunt geld wisselen bij de receptie van ons hotel en in de winkels in het dorp van Cap Skirring. Met uw
bankkaarten kunt u ook geld uit de bankautomaten in het dorp pinnen. Traveler’s checks (reischeques) zijn verouderd en kunnen niet meer ingewisseld worden in Senegal.

Het voltage

Onze stopcontacten zijn 220 volt en dezelfde als in Europa.

Tijdverschil

Senegal ligt in de GMT zone. Het tijdsverschil is slechts een uur minder in de winter (hoogseizoen) en twee uur in de zomer in vergelijking met Frankrijk, België, Italië, Spanje, ...